Powered By Blogger

joi, 7 mai 2009

Cine sunt...

Salut!

Prima mea postare pe blog...Cine-ar fi zis? :) Să vedem cum o să iasă!
De mult mă gândeam cum ar fi să îmi fac şi eu blog, deşi nu ştiu mai nimic despre bloguri. Se pare că va trebui să aflu, pentru că, iată, am intrat în comunitatea bloggerilor. Nu mi-am făcut blog pentru că e la moda, nu sunt genul care să ţină morţiş să fie mereu "în trend", ci pentru că mi-a plăcut ideea de a avea un loc al meu unde să pot să scriu tot ce vreau, indiferent că e un gând simplu, un protest sau ştiu eu ce mi-o mai trece prin cap pe moment...Şi uite-mă scriind de zor pentru "My Own Life & Stuff Blog".
Mă gîndesc că ar fi frumos să mă prezint pentru cei care nu mă cunosc, asta în ideea că "scrierile" mele vor trezi şi altora interesul, nu numai prietenilor mei. Numele meu este Veronica dar în general mi se spune Vera. Am terminat acum un an facultatea şi deja îi duc dorul. Poate pentru că, aşa cum bine spunea o prietenă de-a mea, poţi scoate omul din Teologie, dar nu şi teologia din om...Cam aşa simt eu de când am plecat din facultate. Tot cam de-atunci mi-am propus să iau viaţa-n piept, nimic deosebit aţi zice, dar ar trebui să vă spun înainte că şi astăzi tot asta fac, îmi propun...Parcă aş mai copilări un pic, aşa, o viaţă...Când sunt însă cu picioarele pe pământ, am şi preocupări de om serios. Fac un master de traducere a textului contemporan literar din şi în limba engleză şi, mai nou, urmez în paralel cu masterul o a doua şcoală de muzică, zic a doua pentru că Şcola de Artă am absolvit-o deja. Uite că ajungem astfel la ceea ce este pentru mine hobby, pasiune, ocupaţie şi sper să devină destul de curând şi profesie: muzica. Probabil că va fi şi unul dintre subiectele despre care voi scrie cel mai des pe blog, asta aşa, ca să ştiţi la ce să vă aşteptaţi, deşi...nu bag mâna-n foc :)
Cum spuneam, mă ocup cu cântatul. Nu-mi place să spun despre mine că sunt artist, consider că titlul acesta îl dobândeşti în timp, ceea ce, cu puţin ajutor de sus, sper să pot să fac şi eu. Vocea pe care Dumnezeu mi-a dat-o este unul dintre cele mai frumoase daruri pe le-am primit de la El şi printre dorinţele mele cele mai mari şi visurile cele mai îndrăzneţe este şi acela de a cânta. Să nu vă închipuiţi că sunt o altă figurantă care habar n-are despre ce vorbeşte şi
n-a ţinut în mâna sa nicicând un microfon, dar s-a trezit ea într-o zi că e cool "să te produci artistic" şi s-a hotărât că gata, de mâine, chanteuseĂ(ăăă) se face. Am un strop de experienţă pe scenă şi acolo fug cu gândul adesea când vine vorba de clipe dragi sufletului meu. Pe scenă zic eu că m-am conturat în anumite sensuri, am învăţat multe de la ea. Tot acolo am câştigat şi câţiva prieteni dragi. Aceasta este partea frumoasă a lucrurilor, dar să nu vă închipuiţi că drumul acesta pe care eu abia am pornit a fost uşor până aici! Nu de puţine ori am întâlnit şi obstacole în faţa cărora nu am cedat şi pe care am îndrăznit şi îndrăznesc în continuare să sper că le voi învinge. Îmi place uneori să le privesc drept teste care-mi sunt date, încercări la care sunt pusă pentru a dovedi că sunt demnă de o astfel de meserie şi-atunci le iau ca pe o provocare. Ar mai fi o groază de zis la subiectul acesta, dar îmi păstrez opiniile şi comentariile pentru un topic separat ca să pot să mă exprim în voie.
Şi despre mine mai sunt multe de zis, dar, decât să stau eu şi să vă spun că sunt aşa şi pe dincolo, am să aleg să vă las să mă cunoaşteţi din gândurile mele, aşa cum îmi place mie să-mi denumesc "creaţiile", pentru că în fond, asta şi sunt, simple gânduri...
Mă opresc aici cu primul meu poast ce s-a vrut a fi mai mult o scurtă prezentare, aşa că...
...Pe curând!