Powered By Blogger

duminică, 5 septembrie 2010

Frumosul imperfect

Bărbatul ideal al fiecărei femei e de cele mai multe ori frumosul imperfect, pe care nu îl cauţi şi nu ţi-e greu să-l recunoşti pentru că-l simţi. Bărbatul ideal ar trebui să facă toate lucrurile să vină natural, din tine, să te facă să fii mai mult de cât credeai vreodată că poţi fii, să devii altfel, un "altfel" de care să nu vrei să te dezici nicicând, un "altfel" pe care abia atunci îl descoperi tu despre tine pt că doar el te face să fii aşa...
Bărbatul ideal nu are formă, nu e un trup, nu e o regulă, bărbatul ideal poate fi o senzaţie. E magnetul care te ţine lângă el inexplicabil şi te face fericită să fii acolo, în preajma lui. Bărbatul ideal e gratis, el nu cere taxe pentru iubirea lui, nu-i plăteşti ceea ce-ţi oferă, nu aşteptă nimic în schimb, e fericit prin fericirea ta care-i e răsplată egală.
Bărbatul ideal nu-ţi consumă gândurile cu fremătarea "cum să-l ţin lângă mine", eşti prea ocupată să-l contemplezi, să-i mulţumeşti cerului că există şi că l-ai aflat. Bărbatul acesta te sufocă dacă e departe pentru că tu respiri prin el. Îl doare , îl zbuciumă, îl aprinde şi-l azvârle dragostea pentru tine. Îl virusezi cu frumos în fiecare clipă, eşti reperul lui, eşti el. Bărbatul ideal simte tristeţea ta pentru că devine a sa. Eşti amfetamina lui, eşti ploaie iar el e un întreg deşert, eşti vibraţia vocii sale şi cheia cântecului său.
Bărbatul ideal nu-ţi dă pace, te mistuie, te lasă liberă iar tu te bucuri că eşti liberă să îi rămâi alături, bărbatul ideal nu îţi traduce, îţi vorbeşte pe înţeles, bărbatul ideal nu se adapă din tine, te soarbe. Te protejază nu din datorie ci din voinţa şi teama de a nu te pierde, nu pentru că e mai puternic decât tine ci pentru că tu eşi puterea lui.
Bărbatul ideal aşteptă neîncetat lângă el femeia ideală, pe tine...

3 comentarii:

  1. Pe mine??? Chiar pe mine ????
    Mda ... filosofia ne da in cap. Ne invata ca nu exista ideal sau absolut. Ce inseamna ideal? Oare, nu se uzeaza "idealul", oare nu devine banal. Daca l-am avea, zic', oare nu ne-am plictisi de el? Pai atunci, nu-i deloc ideal!
    ... si atunci? Ce asteptam? Ce pretindem ca vrem?
    ...cred ca, suntem indulgente/indulgenti cu "idealul", astfel il facem sa existe iar noi, sa existam prin el! Avem nevoie de asta...si da, avem nevoie de un barbat/femeie ideal(-a)! O sa asteptam in liniste! (ca daca facem galagie s-ar putea sa se sperie si sa fuga!!! :-))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, nu fuge,pentru că dacă tot vorbim de "ideal", deşi am putea zice şi "ireal", ideal ar fii să şi rămână în preajmă :)Şi nu nu te-ai plictisi de el, plecând tocmai de la premiza că e perfect,se presupune inclusiv că ar ştii să se reinventeze de fiecare dată. Una peste alta, dacă îţi iese vreodată în cale, vezi poate are un frate de trimis pe la geamăna!:-p

    RăspundețiȘtergere
  3. Viziunea ta este extrem de filosofica... desi foarte pertinenta! Felicitari!
    Am si eu cateva comentarii despre frumusete in general. http://luizagruici.blogspot.com/2010/10/personalitatea-bate-frumusetea.html

    RăspundețiȘtergere